פאד תאי

ירקות מוקפצים בהשראת המוקפץ הפופולארי מהמטבח התליאנדי

רכיבים:

  • 120 גר’ אטריות אורז, 2 מ”מ רוחב
  • 3 כפות שמן
  • ¾ כוס טופו קשה, חתוך לחתיכות קטנות
  • 1 כוס פטריות שיטאקה טריות, ללא גבעולים, פרוסות דק
  • 3 כפות סוכר דקלים, קצוץ
  • ¾ כוס שום העירית (נראה כמו בצל ירוק, יותר שטוח) או בצל ירוק, חתוך לחתיכות של 5 ס”מ
  • 1 כוס נבטי שעועית
  • ¼ כוס בוטנים קלויים, קצוצים (לא חובה)
  • ניתן להוסיף: עלי מנגולד, פלפלים אדומים, גזר וכו’

רוטב:

  • 1 כף רוטב סויה
  • ½ 1 ממרח מיסו
  • ½ 2 – 3 כפות מיץ תמרהינדי
  • ½ – 1 כפית פתיתי צ’ילי, לפי הטעם
  • 3 כפות מים

הוראות:

משרים את אטריות האורז במים בטמפרטורת החדר למשך שעה או עד שהן מלבינות. מסננים ומניחים בצד. ניתן להשרות את האטריות מראש, לסנן, ולשמור במיכל אטום במקרר עד לשימוש.

 

להכנת הרוטב:

  • נוסיף מחית מיסו לקערה קטנה עם כף מים ונערבב  כדי לרכך את המחית. נוסיף את שאר רכיבי הרוטב הנותרים ונערבב לתערובת.
  • נוסיף שמן צמחי בכמות מספיקה כדי לצפות את תחתית הווק או מחבת גדולה, נחמם על אש בינונית-גבוהה עד שהשמן חם, ואז נוסיף את הפטריות והטופו. נפזר אותם ונטגן עד להזהבה. נהפוך (נקפיץ) אותם ונמשיך לבשל במשך דקה נוספת או עד שהפטריות מבושלות. נסיר מהמחבת ונניח בצד.
  • אם ישנם ירקות קשים נוספים (כמו גזר), ניתן להקפיץ ביחד עם הטופו.
  • באותה מחבת, נחמם כ- 2 וחצי כפות של שמן צמחי על אש בינונית-גבוהה. נוסיף את סוכר הדקלים ונבשל תוך כדי בחישה עד שהסוכר מתקרמל לצבע חום עמוק. נוסיף את הרוטב, נביא לרתיחה ואז נוסיף את אטריות האורז, הפטריות ואת הטופו (ועוד ירקות אם יש). נמשיך לערבב עד שכל הרוטב נספג. נטעם את האטריות, ואם הן עדיין אינן מבושלות מספיק, נוסיף מעט מים ונבשל עד שהנוזלים נספגים והאטריות רכות.
  • נכבה את האש, נוסיף נבטים ועירית השום (ועלים ירוקים נוספים אם יש) ונקפיץ או נערבב היטב. נטעם ונתקן תיבול. נניח בצלחת ונפזר מעל בוטנים קלויים, אם יש.