להצית את אש העיכול

להצית את אש העיכול 

 

האיורוודה רואה בתזונה ובעיכול המזון גורמים משמעותיים המשפיעים על הבריאות שלנו. עיכול תקין של המזון שאנחנו אוכלים הוא קריטי לבריאות אופטימלית וקשור ישירות ל”אגני”- לאש העיכול.

כל מה שאנחנו אוכלים עובר תהליך עיכולי, המשמש בסופו הזנה לרקמות הגוף,

מה שלא מתעכל אמור לצאת החוצה מהגוף כפסולת. שמירה על ה”אגני” ושיפור העיכול הם עקרונות מנחים בתזונהה איורוודית.

זאת אחת הסיבות שהתבלינים אהובים כל-כך במטבח האיורוודי. התבלינים הם צמחי מרפא,

שרובם באיכות מחממת, העוזרת להצית את האש ולשפר את העיכול.

אלו צמחים שעוזרים בספיגה, ובכוחם למנוע תחושה של נפיחות וגזים אחרי האוכל, ולסייע בפינוי הפסולת החוצה מהגוף.

התבלינים מורכבים מחומרים פעילים, שחלקם ממיסים במים וחלקם בשמן.

החומרים המסיסים בשמן יתפרקו כבר בתחילת הבישול כשנקפיץ את התבלינים בגהיי או בשמן.

החומרים שמסיסים במים יתפרקו בנוזלי התבשיל. כך נוכל ליהנות באופן מלא מסגולותיהם של התבלינים.

בנוסף, התבלינים מעניקים טעם לאוכל, ובכך מעוררים ומגרים את חושי הטעם והריח,

מגבירים בנו את התיאבון ומעודדים הפרשת מיצי עיכול לעומת אוכל תפל שהינו קשה לעיכול.

אני ממליצה לתבל בחופשיות, להריח ולטעום ולהוסיף אותם בשמחה לאוכל.

 

 

תערובת תבלינים מחממת:

2 כפות זרעי כמון שלמים

2 כפות זרעי כסברה שלמים

2 כפות זרעי סלרי שלמים

1 כפית זרעי חרדל שחור שלמים

1 כפית אבקת כורכום

2 כפות אבקת שורש ג’ינג’ר

 

הכנה:

את הזרעים השלמים קולים במחבת יבשה, עד שמקבלים צבע זהוב שחום.

מסירים מהאש ומניחים בצד להתקרר. טוחנים את התבלינים במכתש ועלי או במטחנת קפה.

מערבבים את האבקות הטחונות ביחד עם אבקת הכורכום ואבקת הג’ינג’ר. שומרים במקום מוצל

בכלי זכוכית סגור היטב  שישמור על הארומה והטעם.

 

מאת – טלי מסריק מטפלת ברפואת האיורוודה